Over verleidende afleiding

14 februari 2021
Posted in blog
14 februari 2021 Karen

Over verleidende afleiding

Vorige week stuurde een inspirerende collega mij een samenvatting van een boek dat hij net had gelezen – en terwijl ik nog niet eens de eerste zin op papier heb, ben ik al verleid om een binnenkomende mail te openen.. potv..ikke.. lekker geloofwaardig -, anyway..

Wat is het toch fijn om met mensen samen te werken die in staat en bereid zijn om te delen en samen te blijven ontwikkelen. ‘Guido’ bedankt!

Het boek heet ‘FOCUS Aan/Uit’ van Mark Tigchelaar en Oscar de Bos. De ondertitel zegt de lezer waarschijnlijk al meer dan genoeg: ‘dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding’.. – en hopsekee, ik heb in 2 nanoseconden even snel een reminder naar een andere collega gemaild over het vertalen van de site in het Engels.. kwam zomaar mijn hoofd inzeilen.. getver.. dit wordt een uitdaging.. – we pakken de draad weer op..

De afgelopen jaren heb ik veel timemanagement trainingen gegeven en sinds drie jaar doe ik het niet meer. Te instrumenteel en te weinig blijvende opbrengst. Hoewel sommige tips & tricks mij zeer geholpen hebben moet ik zeggen. Als rechtgeaarde ADD-er heb ik op die manier toch een systeem ontwikkeld om afspraken na te komen, redelijk gestructureerd te werken en – ahhhhh neen joh.. effe een app gestuurd naar Guido als dank voor de samenvatting.. daar word je toch moedeloos van.. en door!

Maar dit boek voegt echt iets interessants en waardevols toe. Eindelijk een goede en leesbare uitleg over de oorzaak van de moeite die velen hebben om de aandacht erbij te houden. Hoe zit dat met ons brein? Waarom hebben wij mensen daar zo’n moeite mee? En als je weet hoe dat werkt daar in die bovenkamer, hoe kun je daar dan een heel klein beetje grip op krijgen? Een mooie samensmelting van tips & tricks en inzicht in hoe het bovenkamer klokje ‘tikt’.

Helaas weet ik maar al te goed dat er geen ‘quick fixes’ bestaan. Je moet er wel aandacht aan geven.. oeps.. wat aandacht? Yep.. je moet de discipline hebben om een aantal van de adviezen in dit boekje echt te gaan opvolgen en ik ga het niet mooier maken dan het is. Het is net als met afvallen, sporten, stoppen met roken, minder drinken, you name it. Het gaat niet vanzelf. Maar.. nooit geschoten is zeker een gemiste kans.

Ik zet een aantal van de tips & tricks onder hetzelfde kopje op de site. Zoals Guido zo ruimhartig met mij deelde, zo doe ik dat graag met jullie. Enne.. vraag me gerust binnenkort hoe het mij lukt om mijn Focus bewust Aan en Bewust Uit te zetten.

Lees het boek. Een aanrader voor ons allemaal in deze hectische wereld vol prikkels en verleidende afleidingen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Wil je meer info?

Ik sta je graag te woord! Graag nodig ik je uit om contact op te nemen voor meer info
over de on- en offline mogelijkheden.

Ik praat je graag bij over mijn diensten.

Het is leuk zo’n website, maar het allerfijnst is om even te contacten en te kijken – en te horen! – waar ik jou mee van dienst kan zijn. Weet dat je altijd vrijblijvend contact met mij kunt opnemen!

Ben je op zoek naar een specifieke cursus?

Misschien ben je juist op zoek naar een bepaald assessment? Ik werk aan de hand van verschillende methodieken. Laat me vooral weten waar jij naar op zoek bent!

Ik heb het juiste plan voor jou, ook als particulier.

Iedereen is uniek, zo ook de opzet van mijn diensten. Geen eenheidsworst, maar custom made en met zorg samengesteld. Ik werk voor verschillende bedrijven, maar ook voor jou als particulier. Graag bespreek ik met jou de mogelijkheden!

Contact